Miért érdemes online keresni a gépjármű biztosítást?

Kalkulátor

A legtöbb ember arra törekszik, hogy a kötelező biztosítását úgy válassza ki, hogy a lehető legkevesebb pénzt kelljen kifizetnie, és ebben a szerződésben lehetőleg minden olyan feltétel benne legyen, ami számára szükségszerű.

Ezt a szerződést azonban nem is olyan egyszerű kiválasztani. A biztosítás összege összetett, így a szórólapokat, reklámanyagokat mérlegelve szinte biztos, hogy nem fogjuk megtalálni a számunkra leginkább kedvezőbb biztosítást. A megoldás az online felületeken való keresés, a biztosítás kalkulátorok használata!

Hogyan leszek jogosult online biztosítást kötni?

Az online szerződéskötéshez nem kell mást tenni, csak elvégezni a kalkulátorral egy összehasonlítást, kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőbbet, és megkötni. Innen már gyerekjáték a szerződéskötés, mivel minden esetlegesen felmerülő kérdésére megpróbálnak a biztosítók előre felkészülni, és ezt bármikor elolvashatjuk a szerződéskötés lépései ikonra kattintva. Az online szerződéskötés tényét és tartalmát e-mailben szokás visszaigazolni.

Miért előnyös, ha online keresek biztosítást?

Nagyon sokat nyerünk, ha interneten keresztül kötjük meg a biztosításunkat. Egyfelől megspóroljuk magunknak a sorban való várakozás idejét, ezen kívül az ügyintézés fáradalmait, de ami nyilvánvalóan a legfontosabb, a minden szerződést ismerő kalkulátorok segítségével igen sok pénzt is a pénztárcánkban tarthatunk. Gyorsan, kényelmesen és rendkívül egyszerűen bemutatják, összehasonlítják a saját biztosítási igényünkre vonatkozó, teljesen személyre szabott ajánlatait a hazai biztosítóknak.

Miért is takarítunk meg vele pénzt?

Azon kívül, hogy a kalkulátorok számos feltételt figyelembe véve keresik meg a legmegfelelőbb ajánlatot, rengeteg kedvezményt is igénybe lehet venni az online felületeken. Ilyen például az online kedvezmény, kampánykedvezmény, kármentességi kedvezmény, hűség- és partnerkedvezmények, gyerekkedvezmény, többlet-bonusz kedvezmény, családi kedvezmény, jogosítvány kora szerinti kedvezmény, mozgáskorlátozottak kedvezménye, közszolgálati dolgozók kedvezménye, Magyar Autóklub tagjainak szóló kedvezmények, nyugdíjas kedvezmény, felekezeti kedvezmény, polgárőr kedvezmény, díjfizetési ütem illetve mód szerinti kedvezmények, szezonális kedvezmény.

Ezek a kedvezmények nagyon sokat változtatnak a biztosítás összegén, az alapdíjakat önmagukban nem is érdemes összehasonlítani, mert a számos kedvezmény közül nagyon valószínű, hogy valamelyikre, esetleg többre is jogosultak vagyunk.

Emellett természetesen a bónuszok is megmaradnak. A szabályszerűen megszüntetett biztosítás, kármentes évei után járó bonusz fokozatot mi tovább vihetjük az új biztosítójához. Évfordulós biztosítóváltásnál a szabályszerű felmondás szabályai: a szerződést írásban kell felmondani, a felmondásnak legkésőbb december 01-ig – igazolható módon be kell érkeznie a biztosítóhoz, és ezt követően, legkésőbb december 31-ig kell megkötnünk az új biztosítást.

Hogyan köthetem meg online a szerződést?

A biztosítási ajánlat elektronikus elküldését követően, a regisztrációnál megadott e-mail címre visszaigazolják a biztosítók az ajánlat tényét és részletes tartalmát. A visszaigazoló e-mail csatolt mellékletéből meg tudjuk nyitni, és ki tudjuk nyomtatni az alkuszi megbízás és az előzménybiztosítás felmondásának formanyomtatványát. Fontos, hogy az alkuszi megbízás sajátkezű aláírásunkkal kell ellátnunk. A beérkezett dokumentumok birtokában először érkeztetik a felmondást az előzménybiztosítónál, majd megkötik az új szerződést. Az előzménybiztosítás felmondásának tényéről és időpontjáról, valamint az új szerződés létrejöttéről e-mailben értesítést kapunk. Természetesen azzal egy időben, hogy az új biztosítóval megkötjük a biztosítási szerződést, e-mailen vagy postán megkapjuk a szerződés létrejöttét igazoló dokumentumot. Ezt követően már nincs más dolgunk, mint az első esedékes biztosítás díját befizetni.

CARE.HU


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük